Strony

poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Olej czosnkowy

Tę butelkę zrobiłam akurat na prezent, ale podobny specjał od dawna stoi na półce w mojej kuchni i często z niego korzystam. Wystarczy ciekawa butelka, olej (ja daję rzepakowy), sporo czosnku, gałązka rozmarynu, trochę sznurka i etykietka dla ozdoby.

Napis to oczywiście transfer, troszkę pokropkowany i muśnięty patyną.





Olej nadaje się do podsmażania cebulki, wszelkich warzyw, zapiekanek warzywnych, podsmażania mięsa np. do spaghetti i oczywiście sałatek. Nie dość, że smaczny,to jeszcze ładnie wygląda.

Miłego wieczoru :)

1 komentarz:

  1. Zawieszka świetna, wprost idealna do oleju. Sam pomysł na olej ciekawy, muszę go wykorzystać. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń